Перші мережі 6G очікуються в 2030 році, швидкість передачі даних досягне 1 Тбіт/с — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші мережі 6G очікуються в 2030 році, швидкість передачі даних досягне 1 Тбіт/с

Технології&Авто
568
Масова комерціалізація 5G очікується тільки в 2019 році із запуском по всьому світу відповідних мобільних мереж і приходом на ринок смартфонів з підтримкою стандарту нового покоління, але вже зараз щосили йде обговорення подальших планів розвитку індустрії та стандартизації мереж шостого покоління 6G. І перші такі комерційні мережі очікуються в 2030 році.
Принаймні, ці строки днями назвав голова робочої групи з розробки та впровадження зв’язку 5G Міністерства промисловості та інформатизації КНР (MIIT) Сю Ксінь.
За словами Сю Ксіня, розробка концепції технології 6G стартувала раніше в цьому році і крім Китаю роботи у відповідному напрямку ведуть США, країни Євросоюзу і Росія.
Він також поділився першими подробицями про технології стільникового зв’язку нового покоління 6G. Зокрема, планується, що з приходом мереж 6G максимальна пропускна спроможність зросте з 20 Гбіт/с, заявлених для 5G, до вражаючих 1 Тбіт/с. Тобто теоретично швидкість передачі даних зросте в 50 разів.
Ще одна цікава деталь – мережі 6G зможуть забезпечувати покриття не тільки на землі, але і під водою.
Тут варто відзначити, що 2030 рік – це найоптимістичніший прогноз. Тобто, найімовірніше, перші комерційні мережі 6G з’являться пізніше.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас