e-Receipt: чим збираються замінити касові апарати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

e-Receipt: чим збираються замінити касові апарати

Казна та Політика
2066
Вже до кінця 2019 року касові апарати в Україні замінять планшетами і смартфонами.
Для цього Державна фіскальна служба запустила нову електронну систему, яка вже зараз працює в форматі пілотного проекту. Про це розповів виконуючий обов’язки заступника голови ДФС України Євген Бамбизов.
За його словами, проект e-Receipt повністю замінить систему РРО як для платників, так і для адміністрування.
«По-перше, ми відходимо від старих касових апаратів, які дуже дорогі, адже їх ціна іноді досягає понад 20 тис. По-друге, ми відходимо від тривалої процедури оформлення цих РРО», – пояснив Бамбизов.
Він повідомив, що на сьогодні e-Receipt передбачає реєстрацію пристрою протягом 24 годин – тобто через добу цією системою вже можна користуватися.
«Ця система може бути встановлена ​​на будь-який, більш-менш пристосований для цього телефонний пристрій на базі Android або iOS», – розповів чиновник.
За його інформацією, враховуючи абсолютну простоту нової системи, ДФС збирається ввести її для всіх платників податків – як для «спрощенців», так і для юридичних осіб.
«Пілот уже працює, великі платники податків першими залучаються до цього проекту, і потім ми будемо поширювати цю практику на всю країну», – повідомив заступник керівника ДФС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас