Гройсман назвав строки підписання угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав строки підписання угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем

Казна та Політика
227
Наприкінці листопада Україна та Ізраїль мають підписати угоду про зону вільної торгівлі.
Про це йшлося під час переговорів прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з послом Ізраїлю Джоелом Ліоном, передає прес-служба Кабміну.
Документ повинен істотно розширити торговельні відносини між країнами і дозволить наростити товарообіг, який зараз становить 1 млрд доларів на рік.
“У нас є ефективний політичний діалог. І, безумовно, треба відзначити досягнення в економіці. Ми трохи більше року інтенсифікували роботу над підготовкою і підписанням Угоди про вільну торгівлю. І я радий, що наприкінці листопада Угоду буде підписано. Вона відкриє нові можливості для торгівлі між нашими країнами”, – сказав Гройсман.
Посол Ізраїлю зазначив, що економіка насправді має велике значення у відносинах двох країн, а угода про вільну торгівлю допоможе кінцевому споживачеві, адже сприятиме посиленню конкуренції.
“Я буду радий підписанню угоди найближчим часом. І я радий тому, що у нас є ще точки розвитку відносин. Серед них – сфера інновацій та підприємництва”, – сказав Джоел Ліон.
У 20-х числах листопада в Києві відбудеться українсько-ізраїльський інноваційний саміт, який об’єднає десятки підприємств і підприємців, що працюють у сфері інновацій.
В уряді уточнили, що, згідно з Експортною стратегією України, зокрема Дорожньою картою стратегічного розвитку торгівлі 2017-2021 України, Ізраїль входить в топ-20 найперспективніших ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України у регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас