"Траншів не буде": економісти про співпрацю з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Траншів не буде": економісти про співпрацю з МВФ

Казна та Політика
4006
Траншів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) за чинною кредитною програмою (EFF) Україна вже не отримає. Такого висновку дійшли опитані експерти, пише Сегодня.
“Навряд чи будуть ще якісь транші за чинною програмою. Наскільки я знаю, розбіжності між Україною і МВФ ще не зняті до кінця. Україна надто затягнула з їх (умовами програми. – Ред.) виконанням”, – вважає доктор економічних наук Олег Яременко.
Провідний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАНУ Ярослав Жалило також вважає, що нинішню програму кредитування можна вважати завершеною.
“У мене немає інсайдерської інформації. Але у мене склалося враження, що за нинішньою програмою траншів уже не буде, якщо говорять про нову програму. Хоча це моя суб’єктивна думка”, – говорить Ярослав Жалило.
Такий самий висновок зробив і експерт-аналітик Борис Кушнірук.
“Уже очевидно, що за програмою розширеного фінансування виплат не буде. Прийнято рішення, що замість програми розширеного фінансування у нас буде фінансування в рамках програми stand-by. Там менший обсяг, але вона розрахована на найскладніший період, коли у нас найбільше зростають платежі”, – говорить економіст.

Довідка Finance.ua

  • Програма МВФ stand-by буде відкрита для України після закінчення нинішньої програми розширеного фінансування, термін дії якої добігає кінця в березні 2019 року.
  • Рішення щодо програми stand-by має бути винесено після того, як буде прийнятий держбюджет України на 2019 рік з рекомендаціями МВФ і будуть підняті тарифи на газ і тепло для населення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас