Кількість українців, які працюють легально, зросла за місяць на 150 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість українців, які працюють легально, зросла за місяць на 150 тисяч

Казна та Політика
584
Реалізовані урядом кроки щодо детінізації заробітних плат дають ефект: тільки за місяць кількість громадян, які працюють легально, зросла щонайменше на 150 тисяч, а надходження до Пенсійного фонду до кінця року зростуть не менше ніж на 1,1 млрд грн.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи проміжні результати урядової кампанії проти нелегальної зайнятості.
«Питання зарплат – це питання захисту людей. Ми несемо відповідальність за мільйони працюючих. Повинні посилити координацію і захистити інтереси людей праці. Люди, яких виводимо з тіні, отримуватимуть білу зарплату, а отже, матимуть право на гідну пенсію», – сказав Гройсман.
За його словами, процес детінізації стартував у жовтні – з ініціативи глави уряду і в тісній кооперації відразу декількох відомств: Міністерства фінансів, Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби і Державної служби з питань праці. Союзником Кабінету Міністрів у цій боротьбі є легальний бізнес, який працює в правовому полі, платить всі податки і активно підтримує соціальні програми на своїх підприємствах. Така праця – орієнтир для підприємців. А на порушників законодавства будуть накладати штрафи.
Однак, як підкреслив прем’єр-міністр, штраф – не самоціль. Важливо викорінити практику виплати зарплат «у конвертах». Адже пенсію в конвертах ніхто платити не буде. І претензії пред’являти за мінімально нараховані виплати буде нікому.
«Захист прав працюючих людей будемо продовжувати щодня і системно. Щомісяця буду питати, скільки людей вивели з тіні. Доручаю також щотижня проводити оперативні наради. Наш союзник – легальний бізнес і кожен громадянин України», – підкреслив прем’єр-міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас