S7 Space розробить космічну вантажівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S7 Space розробить космічну вантажівку

Технології&Авто
312
Російська аерокосмічна компанія S7 Space розробить власну космічну вантажівку.
Про це пише РИА «Новости» з посиланням на повідомлення компанії.
Зараз космічну вантажівку має тільки компанія SpaceX — літальний апарат Dragon вже двічі здійснив політ на орбіту. У 2018 році випробування Dragon вийдуть на новий рівень. Як раніше писав «Хайтек», в найближчі місяці SpaceX почне серію випробувань космічного таксі, яке в майбутньому буде доставляти астронавтів НАСА на орбіту. Компанія Маска уклала з агентством контракт на проведення пілотованих польотів.
У вересні S7 пообіцяла створити багаторазову ракету-носій, яка буде запускатися з плавучого космодрому «Морський старт», «швидше, ніж за п’ять років». Це менше, ніж зайняло створення аналогічного літального апарату у SpaceX Ілона Маска, зазначалося в заяві компанії.
Раніше Роскосмос доручив конструкторському бюро «Арсенал» створити космічний буксир з ядерною енергоруховою установкою мегаватного класу, призначений для міжорбітального траспортування вантажів. Він розробляється структурами Роскосмосу і Росатому з 2011 року. В майбутньому ядерний двигун, протестований на буксирі, може бути встановлений на російські космічні апарати для дослідження Місяця та інших космічних тіл.
За матеріалами:
РІА Новини Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас