Заміна водійського посвідчення за 20 хвилин: Кличко розповів про пілотний проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заміна водійського посвідчення за 20 хвилин: Кличко розповів про пілотний проект

Особисті фінанси
6587
У столиці презентували пілотний проект з заміни водійських посвідчень.
Як розповів журналістам мер Києва Віталій Кличко, допомагати в цьому жителям столиці будуть ЦНАП (Центри надання адміністративних послуг – ред.).
“Тут можна буде обміняти старе водійське посвідчення на нове; отримати нове водійське посвідчення в зв’язку з втратою або викраденням або обміняти документ у зв’язку зі зміною особистих даних власника. Як сьогодні ми побачили, вся процедура займає не більше 20-ти хвилин”, – зазначив він.
Таким чином намагаються зменшити навантаження на сервісні центри МВС. При цьому за МВС залишається функція видачі першого посвідчення водія.
Станом на 1 листопада обміняти старе водійське посвідчення на нове можна лише в центральному ЦНАП за адресою Дніпровська Набережна, 19-б. Але із часом такі послуги надаватимуть у всіх ЦНАП столиці. Мережа сьогодні складається з 14 центрів.

Мої fiнанси:

  • Їзда без посвідчення водія карається штрафом в розмірі 30 неоподатковуваних податком мінімумів – 510 грн.
  • Для обміну старого посвідчення водія на нове не потрібне повторне складання іспитів. Якщо водія до цього не позбавляли прав.
  • Для заміни вам будуть потрібні: старе посвідчення, паспорт, медична довідка, заява встановленого зразка, екзаменаційна картка водія, документ, що підтверджує зміни особистих даних (коли обмін здійснюється через зміну особистих даних – ред.).
  • Заміна старого документа на новий в разі втрати обійдеться в 201 гривню.
До речі, якщо ви часто за кермом, економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Обрати собі картку 🏎️

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас