Danske Bank скоротив прибуток у III кварталі, обіцяв продовжити боротьбу з відмиванням грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Danske Bank скоротив прибуток у III кварталі, обіцяв продовжити боротьбу з відмиванням грошей

Фондовий ринок
76
Danske Bank A/S скоротив чистий прибуток в третьому кварталі 2018 року на 52%, більше, ніж очікував ринок, і повідомив про продовження розслідування в естонському підрозділі.
Керівництво Danske Bank обіцяло продовжити боротьбу з відмиванням грошей. Банк повідомив, що частину доходів, отриманих від операцій з грошовими коштами нерезидентів в Естонії, може бути вилучено.
Акції Danske Bank подорожчали на 5% в ході торгів у Копенгагені в четвер, демонструючи найзначніший приріст з лютого 2016 року.
Як вказано в прес-релізі банку, його чистий прибуток у третьому кварталі склав 2,28 млрд данських крон ($348 млн) у порівнянні з 4,73 млн крон за той же період минулого року. Консенсус-прогноз для цього показника дорівнював 2,37 млрд крон.
Доподатковий прибуток скоротився на 42%, до 3,59 млрд крон. Чистий процентний дохід зріс на 7,1%, до 7,75 млн крон.
Danske Bank, як і раніше, очікує річний чистий прибуток в діапазоні від 16 млрд до 17 млрд данських крон і має намір виплатити від 40% до 60% прибутку у вигляді дивідендів. Однак викуп акцій в 2019 році перебуває під сумнівом.
“Поки неможливо надійним чином оцінити терміни або суми потенційного врегулювання претензій або штрафів, і вони можуть бути істотними, якщо будуть накладені”, – йдеться в повідомленні банку.
Раніше аналітики оцінювали, що скандал з відмиванням грошей може вилитися в штраф Danske Bank на кілька мільярдів доларів США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас