У Вінниці збільшилися тарифи на вивезення сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінниці збільшилися тарифи на вивезення сміття

Особисті фінанси
600
У Вінниці в четвер, 1 листопада, набрали чинності нові тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів, вище попередніх на 55-73% в залежності від групи споживачів.
Про це повідомили на КУП «ЕкоВін», яке забезпечує в Вінниці вивезення твердих побутових відходів.
“Підприємство було змушене застосувати підвищення тарифів через постійне збільшення витрат, адже за результатами фінансово-господарської діяльності в першому півріччі 2018 роки ми отримали збитки. Крім того, на підприємстві повсяучас бракує обігових коштів, що може призвести до заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємства і обов’язкових платежів до бюджету. Про наміри підвищити тарифи ми повідомили ще в серпні, і в жовтні міська рада затвердила нам нові, вищі від попередніх на 55-73%”, – повідомили на підприємстві.
Згідно з рішенням Вінницької міськради, з 1 листопада споживачам послуг КУП «ЕкоВін» доведеться платити за вивезення сміття на 55-73% більше.
Найбільше підніметься тариф на вивезення ТПВ для населення – до 77,94 грн за кубометр сміття, що на 73% більше, ніж у жовтні, а за великогабаритні відходи – до 186,40 грн/куб.м, або на 70% дорожче.
Для бюджетних установ вивезення сміття подорожчало на 66% до 85,28 грн/куб. м, для інших груп споживачів – на 55% до 97,00 грн/куб.м.
Тариф на захоронення побутових відходів поки залишається без змін.
В останній раз у Вінниці тарифи на надання послуг з вивезення побутових відходів були змінені в жовтні 2014 року. Станом на жовтень 2018 року ці фірми відшкодовували 68% фактичної собівартості послуг, які надавалися підприємством.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас