Vodafone запустила 5G у Великій Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vodafone запустила 5G у Великій Британії

Світ
731
Мовити за новими стандартами зв’язку Англійський телекомунікаційний гігант почав в Салфорді. Першим головним споживачем високошвидкісного зв’язку стане квартал MediaCityUK — зона, в якій знаходяться офіси великих компаній і місцевий університет. Незабаром пілотний проект розгорнуть ще в шести містах.
У Vodafone і раніше проводили тести 5G-технології в реальних умовах, але вони були локальними, або частково спиралися на наявну 4G-інфраструктуру. У Салфорді розгорнуто повноцінний 5G, що охоплює велику площу з безліччю різних компаній.
Генеральний директор компанії Нік Джеффрі називає Vodafone лідером Великобританії в тому, що стосується 5G. За його словами, слідом за Салфордом 5G проникне ще у шість міст: Бірмінгем, Брістоль, Кардіфф, Глазго, Ліверпуль — потім у Лондон. У наступному році до зростаючої мережі будуть підключатися все більш віддалені області.
Компанії здійснюють останні приготування перед масовим впровадженням 5G. Так, тільки у Великобританії витратили майже $1,8 млрд на закупівлю відповідних частот.
Важливою перевагою нового стандарту стане мінімальна величина відгуку — 1 мс. Це відкриває простір для віддаленого контролю різними системами: від хірургічних роботів до безпілотних автомобілів.
Будь-яка дія оператора, що знаходиться за сотні кілометрів, буде моментально передана автоматизованому виконавцю. А безпілотники зможуть в реальному часі обмінюватися інформацією з численних сенсорів і датчиків — пропускної здатності 5G вистачить на всіх.
Прообраз такого міста майбутнього з’явиться під Сеулом, на проект виділили $720 млн.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас