"Укрзалізниця" планує електрифікувати перегін з Києва до "Борисполя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує електрифікувати перегін з Києва до "Борисполя"

Фондовий ринок
558
“Укрзалізниця” веде переговори про електрифікацію ділянки шляху з Києва в міжнародний аеропорт “Бориспіль”, повідомив журналістам в кулуарах заходу щодо проведення фінального відбору проектів в Future of Mobility Lab.UZ edition 29 жовтня в. о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
За його словами, у разі зростання пасажиропотоку компанія планує додати на маршрут “Центральний залізничний вокзал – аеропорт “Бориспіль” дизель-поїзди виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.
“Залежно від попиту в процесі запуску проекту ми плануємо збільшувати і кількість, і вагонність поїздів. У нас зараз укладено договір з КВБЗ на поставку дизель-поїздів. Можливо, надалі вони будуть експлуатуватися на цій ділянці, якщо буде попит”, – зазначив в. о. голови “Укрзалізниці”.
За його словами, проект повинен окупитися через 9-10 років, а заплановане завантаження протягом першого року роботи експреса повинна скласти як мінімум 80% потужностей.
“Зараз як раз узгоджуємо графік, бо після запуску цього експресу ділянка між Дарницею і Борисполем буде однією з найбільш напружених в Україні, особливо з урахуванням великої кількості пасажирського, в тому числі приміського сполучення. Ми плануємо, що на перших етапах запуску періодичність в годину пік буде близько 30-40 хвилин, в ненавантажений час – 40 хвилин/півтори години”, – заявив Є.Кравцов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас