США заборонили працювати з китайським виробником чіпів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заборонили працювати з китайським виробником чіпів

Фондовий ринок
633
Американська влада вперше ввела обмеження проти зарубіжної компанії, яка звинувачується в США в крадіжці інтелектуальної власності.
Міністерство торгівлі США заборонило всім американським компаніям вести бізнес з китайським виробником мікрочіпів Fujian Jinhua Integrated Circuit Company, якого американська Micron Technology звинуватила в крадіжці технологічних секретів.
Міністерство вважає, що китайська компанія веде діяльність, яка суперечить інтересам національної безпеки США.
Fujian Jinhua – новий виробник мікрочіпів, який фінансується державою в рамках програми по створенню власної напівпровідникової промисловості. За оцінкою The Wall Street Journal, заборона Мінторгу завдасть значної шкоди компанії, яка багато в чому покладається на американські технології.
Micron судиться з Jinhua в США, звинувачуючи його в крадіжці своїх секретів. У свою чергу китайський суд наклав тимчасову заборону на продажу в КНР чіпів Micron Technology, включаючи чіпи пам’яті DRAM і NAND.
Раніше в цьому році США вживали заходів також проти китайської телекомунікаційної фірми ZTE Corp., звинувачуючи її в порушенні санкцій проти КНДР і Ірану.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас