Нардепи хочуть заборонити імпорт автомобілів з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи хочуть заборонити імпорт автомобілів з Росії

Технології&Авто
1987
Три народних депутата України із Закарпатської області направили прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману депутатський запит з вимогою заборонити імпорт в Україну російських автомобілів.
“Вважаємо, що потрібно не обмежувати, а повністю заборонити імпорт транспортних засобів з країни-агресора, а тому звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією внести транспортні засоби походженням з Російської Федерації у перелік товарів, які заборонені до ввезення на митну територію України”, — написав у facebook Роберт Горват.
Нардепи також звернули увагу голови уряду на необхідність продовжити дію постанов Кабміну №1146 “Про ставки ввізного мита відносно товарів, що походять з Російської Федерації” та №1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації”. Дія цих документів закінчується з 1 січня 2019 року.
У депутатському запиті йдеться, що в статті 29 Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність” передбачено, що в разі якщо інші держави, митні союзи або економічні об’єднання обмежують реалізацію законних прав та інтересів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності України, у відповідь на такі дії можуть застосовуватися адекватні дії. Серед таких дій є застосування повної заборони (повного ембарго) на торгівлю.
У депутатському запиті йдеться, що до нардепів надходять численні звернення від підприємств української автомобілебудівної промисловості про необхідність обмежити імпорт транспортних засобів, походженням з Російської Федерації.
За даними нардепів за 7 місяців 2018 року з РФ в Україну було імпортовано транспортних засобів на $59 млн, що на 14% більше аналогічного періоду минулого року.
До речі, якщо ви плануєте взяти кредит на новенький автомобіль, не проходьте повз наш сервіс. Він обов’язково допоможе обрати оптимальний варіант. Ми дуже старалися, щоб зробити його максимально зручним і прозорим.

Зайти і обрати кредит

За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас