Нейромережа навчилася розпізнавати письмовий обман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейромережа навчилася розпізнавати письмовий обман

Технології&Авто
518
Вчені Мадридського університету імені Карла III і Кардіффського університету розробили інструмент VeriPol, що дозволяє виявляти письмовий обман.
В ході дослідження була складена база даних з 1 тис. заяв про крадіжку, поданих в поліцію Іспанії, які згодом були проаналізовані нейромережею і позначені як завідомо неправдиві звернення.
При аналізі заяв були проаналізовані неточності і нестикування в поданих зверненнях, включаючи список вкраденого, відсутність ключових деталей, опис події і нападника.
Точність визначення достовірності написаного перевищує 80%.
Випробування технології в тестовому режимі проходило в двох іспанських містах в червні 2017 року – всього за один тиждень було виявлено 25 випадків помилкових звернень в Мурсії і 39 випадків в Малазі. Після виявлення недостовірності справи були закриті.
Для порівняння, кожен червень 2008-2016 років силами співробітників правоохоронних органів недостовірними визнавалися (і згодом закривалися) в середньому 3,33 справи в Мурсії і 12,14 випадку в Малазі.
На думку вчених, використання VeriPol дозволить поліції заощадити час і трудові ресурси, які витрачаються на розслідування завідомо неправдивих подій.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас