У Дніпрі побудують одну з найбільших сонячних електростанцій у країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпрі побудують одну з найбільших сонячних електростанцій у країні

Енергетика
1157
Наступного року у Дніпрі планують розпочати будівництво сонячної електростанції. Масштабний проект вартістю близько 90 млн євро фінансуватиме французько-українська компанія MAIN Group Ukraine.
За підрахунками фахівців, станція зможе забезпечити електроенергією близько 180 тис. домогосподарств, тобто кілька великих мікрорайонів. Про це повідомили в прес-службі міської ради Дніпра.
“Це буде одна з найпотужніших сонячних електростанцій в Україні. Її проектна потужність – 85 МВт. Під будівництво станції ми передаємо 175 га землі в оренду на двадцять п’ять років. Ця ділянка розташована в межах міста, проте її ніколи не використовували. Це – район житлового масиву Ігрень, де завжди були поля. Для міста це вигідний проект. По-перше, компанія буде платити земельний податок. По-друге, буде створено близько 200 робочих місць», – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов під час робочої зустрічі з представниками компанії MAIN Group Ukraine.
Раніше депутати міськради Дніпра дали попередню згоду на землевідведення та укладення відповідних угод. Остаточно оформити всі необхідні документи в мерії планують до кінця цього року.
“Для нашої компанії це найбільший проект, і він буде реалізований саме в Дніпрі. У сучасному світі успіх будь-якої країни – це інновації», – сказав генеральний директор компанії MAIN Group Ukraine Михайло Кротов.
Зазначається, що до будівництва сонячної електростанції у Дніпрі компанія планує залучити індійських партнерів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас