"Нафтогаз" розраховує на створення нового механізму розрахунків облгазів з компанією - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" розраховує на створення нового механізму розрахунків облгазів з компанією - Коболєв

Енергетика
172
НАК “Нафтогаз України” розраховує спільно з Кабінетом міністрів і Верховною Радою розв’язати проблеми з багатомільярдними боргами облгазів, газзбутів і теплокомуненерго за поставлений в рамках спецзобов’язань газ.
Про це повідомив глава НАК Андрій Коболєв.
“Ми сподіваємося, що найближчим часом ми зможемо в конструктивному діалозі разом з урядом і Верховною Радою визначити такий механізм реалізації газу, який не дозволить цим грошам розчинятися в повітрі або йти на користь приватних компаній”, – сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.
За його словами, поставлені перед компанією плани щодо виплати податків, дивідендів і капітальних інвестицій складно реалізувати через ситуацію, що склалася. Зокрема, загальна сума запланованих надходжень до держбюджету за поточний рік від НАК становить близько 130 млрд грн.
“Без вирішення цих проблем “Нафтогаз України” виконати такий рівень сплати податків не зможе. Без вирішення проблеми поточної заборгованості облгазів і газзбутів у сумі $2 млрд, величезної суми боргів теплокомуненерго – компанія цього зробити не зможе”, – підкреслив він.
У свою чергу головний виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко нагадав, що Кабмін згідно із законом “Про ринок природного газу” має визначити джерела фінансування та порядок визначення компенсації для суб’єктів ринку природного газу, на яких покладено спеціальні зобов’язання.
“Накладати зобов’язання без відповідної компенсації не відповідає закону “Про ринок природного газу”. Паралельно ми бачимо закон про держбюджет, який не передбачає цієї компенсації, а це вже неузгодженість, яку депутати повинні якимось чином вирішити”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас