Microsoft і ENOC розробляють АЗС майбутнього для ОАЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і ENOC розробляють АЗС майбутнього для ОАЕ

Енергетика
361
ENOC Group, провідний постачальник моторного пального в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), спільно з софтверним гігантом Microsoft розробляє автозаправну станцію майбутнього. Система управління АЗС, яка самонавчається, використовує елементи штучного інтелекту (AI).
Меморандум про взаєморозуміння між компаніями був підписаний Заїдом Алкфаіді, керуючим директором Enoc Retail, і Сайедом Хашишем, регіональним генеральним директором Microsoft Gulf.
В основі концепції Service Station of Future («Заправка майбутнього») лежить цифрова система прогнозування на базі AI. Отримавши за допомогою мобільного додатку від клієнта запит на обслуговування, система управління (СУ) направить його на найменш завантажену заправку, розташовану по маршруту прямування, і зведе до мінімуму час очікування біля паливо-роздавальної колонки.
Найближчим часом ENOC вибере пілотну заправку, на якій пройде адаптацію концепція Service Station of Future.
Для самонавчання СУ буде використовувати канали відеоспостереження і дані всіх типів. Це дозволить оптимізувати процес обслуговування клієнтів, підвищити точність прогнозування ситуації, зробить більш доступними додаткові сервіси, а також розробити ефективну контекстну рекламу для різних клієнтських груп.
Ключовим елементом системи є безпека: своєчасне розпізнавання диму і полум’я, пошук залишених без нагляду транспортних засобів тощо.
«Просуваючи програму Service Station of Future, ми визначаємо майбутнє автозаправних станцій. Ми робимо їх не тільки ефективнішими з точки зору ведення бізнесу, ми підвищуємо їхню привабливість для всіх членів сімей наших клієнтів», – сказав Сайед Хашиш.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас