Продажі IBM впали сильніше, ніж очікували на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі IBM впали сильніше, ніж очікували на ринку

Фондовий ринок
331
IBM завершила третій квартал з більш сильним падінням продажів, ніж очікували на ринку. Позначається ослаблення попиту на програмне забезпечення та сервери, які виробляє американська корпорація.
У липні-вересні 2018 року чистий прибуток IBM склав 2,69 млрд доларів проти 2,73 млрд доларів прибутку роком раніше. На скоригованій основі (без урахування разових витрат і доходів) прибуток дорівнював 3,42 долара на акцію, що вище за середній прогноз в 3,4 долара від аналітиків Уолл-стріт.
Виручка компанії зменшилася на 2% в річному численні – до 18,76 млрд доларів. Експерти передбачали продажі на рівні 19,1 млрд доларів.
За звітний тримісячний період, кінець якого припав на 30 вересня 2018 року, серверний підрозділ IBM (Systems) зафіксував виручку в розмірі 1,7 млрд доларів, що приблизно відповідає показнику річної давнини, тоді як у другій чверті був 25-процентний підйом.
Доходи тут практично перестали рости через те, що темпи збільшення продажів мейнфреймів z14, представлених рік тому, почали знижуватися, оскільки клієнти чекають запуску нового обладнання і тому не оновлюють свої сервери.
Зараз приблизно половину доходів IBM приносять так звані стратегічні імперативи, до яких компанія відносить хмарні продукти, штучний інтелект, аналітику, соціальні мережі, мобільні технології і рішення в сфері інформаційної безпеки (ІБ).
Все це принесло “блакитному гіганту” виручку в 39,5 млрд доларів за підсумками минулих 12 місяців (зростання на 13%). 12-місячна хмарна виручка підскочила на 20%, досягнувши 19 млрд доларів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас