Новий бюджет Італії порушує правила ЄС - єврокомісар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий бюджет Італії порушує правила ЄС - єврокомісар

Світ
375
Проект державного бюджету Італії на 2019 рік не відповідає правилам Європейського Союзу. Плани країни щодо нових боргів є “безпрецедентним відхиленням від критеріїв” ЄС.
Про це йдеться в листі єврокомісара з питань фінансів П’єра Московісі, відправленому в четвер, 18 жовтня, в Рим.
До 22 жовтня міністр фінансів Італії Джованні Тріа повинен надати Єврокомісії відповідь щодо цього.
Дефіцит бюджету Італії-2019 запланований на рівні 2,4% валового внутрішнього продукту (ВВП), тоді як попередній уряд обіцяв дефіцит на рівні лише 0,8%. Крім того, планується, що нові борги Італії не перевищать 3% ВВП. Але наявні заборгованості становлять 130% замість закріплених у правилах ЄС 60% від ВВП.
Саме тому Італія повинна дотримуватися значно нижчих показників дефіцит бюджету і нових заборгованостей. За словами П’єра Московісі, нинішні показники бюджету Італії є “особливо тяжким порушенням”.
Тим часом прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте не бачить причин для занепокоєння. “Ми знали, що бюджет, який задовольняє потреби громадян, не відповідає очікуванням Європейської Комісії”, – написав він на своїй сторінці в Facebook. Він зазначив, що готовий відповісти на критику Брюсселю. За його словами, бюджет є “добре продуманим, добре побудованим і добре прописаним”.
Єврокомісар Московісі зазначив, що Єврокомісія “лише написала лист”, а остаточне рішення лежатиме на плечах європейських лідерів. За його словами, ще є час на врегулювання ситуації.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас