ЄЦБ може почати підвищувати ставки в кінці 2019 року - член ради керуючих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може почати підвищувати ставки в кінці 2019 року - член ради керуючих

Світ
164
Європейський центральний банк (ЄЦБ) може почати підвищувати процентні ставки в єврозоні в четвертому кварталі 2019 року.
Про це заявив член ради керуючих ЄЦБ Оллі Рен в інтерв’ю фінському радіо.
“Ринок правильно інтерпретує прогнози ЄЦБ, – наводить його слова агентство Bloomberg. – Можна виходити з того, що якщо економіка буде розвиватися відповідно до поточного прогнозу, перші підвищення ставки можуть відбутися в останньому кварталі 2019 року”.
Тим часом О.Рен додав, що грошово-кредитна політика в єврозоні все одно залишиться стимулюючою, оскільки інфляція в валютному блоці (без урахування цін на енергоносії), як і раніше, – близько 1% проти таргетованих 2%.
ЄЦБ вже починає поступово скорочувати безпрецедентні стимулюючі заходи. Зокрема, він скоротив обсяг програми викупу активів і планує згорнути її повністю з січня 2019 року.
Також О.Рен виступив з критикою проекту італійського бюджету на наступний рік, який передбачає збільшення дефіциту до 2,4% ВВП проти узгоджених раніше 0,8%.
“Головне питання полягає в тому, як їй (Італії – ред.) відновити роботу своїх інститутів і посилити зростання продуктивності праці, і вже через ці заходи забезпечити стабільне економічне зростання і зниження безробіття, – заявив він. – Навряд чи цього можна досягти стимулами, забезпеченими збільшенням боргу”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас