Мінсоцполітики планує запровадити вибіркові перевірки отримувачів соцдопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики планує запровадити вибіркові перевірки отримувачів соцдопомоги

Казна та Політика
286
Міністерство соціальної політики України бачить необхідність запровадження вибіркових перевірок отримувачів соціальної допомоги, які будуть засновані на ризикоорієнтованих підходах.
Про це повідомив директор директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
“Ми маємо аналіз громадської думки та можемо абсолютно чітко сказати, що фактично 67% населення говорить про те, що потрібно контролювати використання коштів держбюджету на соціальну підтримку. Близько 5-6% населення говорить, що це не потрібно робити”, – сказав В. Музиченко під час брифінгу в четвер у Києві.
Також він зазначив, що через відсутність дієвого механізму контролю за наданням соцдопомоги, 7-10% коштів може використовуватися неефективно.
У зв’язку з цим Мінсоцполітики розглядає можливість введення вибіркових перевірок, бо перевіряти всіх отримувачів допомоги просто неможливо.
“Ми бачимо необхідність запровадження вибіркових перевірок, які будуть засновані на ризикоорієнтованих підходах”, – заявив директор директорату.
За його словами, така перевірка передбачатиме оцінку ризику отримувача соцдопомоги на етапі звернення, на основі чого в подальшому будуть формуватися “сірі” та “білі” списки.
В.Музиченко додав, що дана система дозволить ефективніше підійти до процедури перевірок тих, хто потенційно може надавати недостовірну інформацію, а також перевіряти менш ретельно або взагалі не перевіряти отримувачів з “білого” списку.
Крім того, В.Музиченко повідомив, що міністерство за підтримки Світового банку ввело “гарячу лінію” з питань порушень при наданні субсидій, соціальної допомоги та соцпослуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас