Приватбанк отримав понад 5 млрд грн чистого прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк отримав понад 5 млрд грн чистого прибутку

Фондовий ринок
567
Чистий прибуток державного Приватбанку станом на 1 жовтня склав 5,4 млрд грн.
Про це повідомив голова правління банку Петро Крумханзл.
“За дев’ять місяців 2018 чистий процентний дохід Приватбанку склав 10,6 млрд грн, а чистий комісійний дохід – 11,7 мрлд грн. Як ви знаєте, у вересні 2018 Приватбанк сформував 100% резервів по заборгованості десяти іноземних компаній-позичальників, яка виникла ще до націоналізації. Банк буде всіма можливими методами повертати свої кредитні кошти, але поки змушений покрити збитки минулих періодів у розмірі 5,9 млрд грн з прибутку від поточної діяльності банку. Незважаючи на все, на 1 жовтня 2018 Приватбанк отримав 5,3 млрд грн чистого прибутку”, – сказав він.
За словами банкіра, є дуже багато факторів, які можуть вплинути на прибутковість банку.
Крім того, він додав, що кілька місяців тому зустрічався з одним із західноєвропейських банкірів. За його словами, інвестори ретельно стежать за розвитком подій на українському банківському ринку і зацікавлені в участі в приватизації одного з українських державних банків.
Також він вважає, що питання приватизації Приватбанку більше політичне.
“Якщо політична та економічна ситуації в країні будуть стабільними і прогнозованими, іноземний інвестор зацікавиться українськими банками. На питання, хто може стати потенційним інвестором Приватбанку, мені складно відповісти. Основним гравцем тут буде Мінфін, який визначатиме стратегію продажів і встановлюватиме умови приватизації. Зараз вони мені невідомі”, – підкреслив він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас