Фінустанови занижують інформацію про реальні відсотки за кредитами — НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінустанови занижують інформацію про реальні відсотки за кредитами — НБУ

Кредит&Депозит
1538
У Національному банку України повідомили, що деякі фінансові організації, рекламуючи свої кредитні продукти та укладаючи угоди з українцями, занижують розмір реальних відсотків за кредитами та різноманітних комісій у 8-10 разів.
«Це навіть не економічна, а соціальна проблема, бо така недостовірна інформація може поставити людину в умови, коли вона просто буде нездатна виплачувати кредит — адже розраховувала на виплати у 8-10 разів менші — саме на стільки часто реальні відсотки перевищують задекларовані», — повідомила експертка Національного банку Ольга Лобайчук.
За її словами, неправдиві дані про кредитний продукт породжують недовіру суспільства до фінансової системи загалом, що впливає на обсяги кредитування в економіці.
В той же час, у Нацбанку немає механізму покарати фінустанови, що вказують неправдиві відсоткові ставки.
«Щоквартально НБУ отримує майже 10 тисяч скарг від громадян, проте, нажаль, немає інструментів для покарання порушників», — повідомили у НБУ.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції по кредитах в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник по кредитах 💰

За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас