Сервіс безпілотних таксі запрацював у Дубаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервіс безпілотних таксі запрацював у Дубаї

Технології&Авто
625
Муніципальне агентство дорожнього транспорту Дубая (Roads and Transport Authority, RTA) оголосило про запуск першого в місті сервісу безпілотних таксі. Такий транспортний засіб починає курсувати в районі Dubai Silicon Oasis.
Поки що на маршрут виводиться лише одна машина Mercedes-Benz E-Class, оснащена системою автопілота, яка складається з чотирьох сенсорів (по одному на кожному куті бамперів), трьох камер (ззаду, спереду і в салоні), двох радарів на решітці радіатора і одного на даху.
Камери є свого роду очима автомобіля, а також дозволяють записувати дані про ситуацію на дорогах. Датчики сканують околицю в радіусі 400 метрів, допомагаючи уникати зіткнення з іншими учасниками руху.
Під час тестування безпілотних таксі за кермом буде знаходитися людина, яка готова взяти на себе управління в непередбачених ситуаціях. Скористатися сервісом можна тільки за запрошеннями.
Одна з головних цілей, які ставлять автори проекту, полягає у вирішенні проблеми останньої милі, коли людині потрібно дістатися до точки призначення після їзди на громадському транспорті. Зараз для вирішення цієї проблеми використовуються, наприклад, сервіси короткострокової оренди велосипедів, самокатів і автомобілів (каршерінг).
Влада Дубая має за мету, щоб до 2030 року близько 25% поїздок по місту здійснювалося з використанням самокерованого автотранспорту.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас