''Гроші пішли за пацієнтами'': в Україні зросли зарплати лікарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

''Гроші пішли за пацієнтами'': в Україні зросли зарплати лікарів

Казна та Політика
2903
В Україні завдяки медичній реформі заробітна плата лікарів, з якими пацієнти підписали декларації, значно зросла. У деяких медиків оклад тепер становить близько 18 тисяч гривень.
“Гроші нарешті пішли за пацієнтами і тисячі терапевтів і педіатрів вже відчули це з новою істотно підвищеною зарплатою”, — повідомила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у ході засідання уряду в середу, 17 жовтня.
Зокрема вона навела приклад із сімейним лікарем з Бахмута Донецької області, який у вересні отримував близько 7 тис. гривень, а у жовтні — більше 17,8 тис. гривень.
“Це свідчить, що вже є ті приватні заклади, які зацікавлені приєднатися до зміни системи охорони здоров’я”, — резюмувала в. о. міністра.
Нагадаємо, що сімейні лікарі, терапевти і педіатри, котрі працюють в установах, що мають договір із Нацслужбою здоров’я, можуть претендувати на високі зарплати. Такі заклади автономізовані і можуть самі формувати розмір зарплат — сума більше не прив’язана до тарифної сітки. Зокрема обсяг заробітної плати залежить від кількості декларацій, підписаних лікарем, раннього виявлення важких хвороб та інших показників.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас