TruCam в дії: експерт порадив водіям платити за рахунками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TruCam в дії: експерт порадив водіям платити за рахунками

Особисті фінанси
3778
З 16 жовтня за порушення швидкісного режиму поліція почала карати водіїв гривнею. Так, за перевищення швидкості на 20 кілометрів на годину автомобіліст заплатить 255 гривень, а на 50 км/год – 510 грн. Порушення патрульні фіксуватимуть за допомогою приладів вимірювання швидкості TruCam.
На думку правозахисника, фахівця з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимира Караваєва, такі нововведення зроблять більш дисциплінованими деяких водіїв і змусять їх уважніше ставитись до дотримання швидкісного режиму.
“Сам факт вимірювання швидкості зробить більш розсудливими деяких водіїв, що, будемо сподіватися, позитивно позначиться на ситуації на українських дорогах”, – вважає Караваєв.
У точності самих приладів TruCam і достовірності даних, які вони фіксуватимуть, експерт не сумнівається. Але ось підхід до фіксації правопорушень в умовах завантаженості деяких дорожніх ділянок викликає у правозахисника питання.
“TruCam – це лазерний вимірювач швидкості, він дуже точно це все вимірює. З точки зору точності і техніки проблем не буде. А ось з точки зору самого процесу вимірювання можуть бути складності. Наприклад, коли йде чотири смуги в одному напрямку, і по лівій смузі буде рухатися автомобіль з перевищенням швидкості, зупиняти його буде дуже і дуже проблематично. Якщо поліцейський буде вибігати на дорогу і всіх підряд зупиняти, він створить аварійну ситуацію, що не дуже добре. Я бачу один варіант – вибирати такі місця, де можна розділяти потоки і адекватно їх зупиняти”, – доповнює експерт.
Правозахисник радить водіям серйозно поставитися до цього нововведення і в разі можливого правопорушення відразу ж оплачувати штраф.
Якщо ви часто за кермом, економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Вибрати картку для водіїв 🚗

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас