Ще одна країна відмовиться від дизельних і бензинових авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна країна відмовиться від дизельних і бензинових авто

Технології&Авто
12461
Ізраїль планує заборонити всі бензинові та дизельні автомобілі з 2030 року та повністю скасувати податки на електромобілі.
Уряд збирається активно фінансувати будівництво нових зарядних станцій, передбачивши фінансування для 2000 нових станцій. Окрема робота проводиться з мережами паливних заправок, які агітують поступово переходити на “зелене пальне”.
В країні також збираються знизити податки і збори на електромобілі практично до нуля, з тим щоб електричні автомобілі коштували набагато дешевше, ніж зараз.
Відзначимо, що план з переходу на електромобілі є частиною ще більшої стратегії щодо відмови Ізраїлю від усіх видів викопного палива, включаючи бензин, дизель і вугілля.
В останні роки в країні знайшли відразу кілька великих родовищ природного газу, які зможуть забезпечити великих споживачів енергії, включаючи промисловість і ТЕС, більш екологічним (в порівнянні з нафтою і вугіллям) видом палива.
Переломний момент очікується приблизно в 2025 році, коли, за оцінкою міністерства, на дорогах країни з’являться близько 177 тисяч електромобілів. Після цього масовий споживач повинен на реальних прикладах усвідомити, що володіти електромобілем легше і дешевше, ніж бензиновим або дизельним автомобілем.
У підсумку, за планами уряду, це має привести до вибухового попиту на електромобілі, число яких за п’ять років (до 2030 року) зросте з менш 200 тисяч до 1,5 млн штук.
Починаючи з 2030 року Ізраїль повністю заборонить імпорт бензинових і дизельних авто. Всі нові автомобілі з 2030 року будуть виключно електричними, при цьому наявні автобуси і вантажівки будуть масово переводити на стиснений натуральний газ власного видобутку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас