Microsoft увійшла до п'ятірки найбільших виробників комп'ютерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft увійшла до п'ятірки найбільших виробників комп'ютерів

Фондовий ринок
502
Згідно з даними Gartner, наразі у Microsoft частка ринку комп’ютерів в США становить 4,1%, завдяки чому вона посіла п’яте місце, обійшовши Acer.
Цього досягнення компанії вдалося досягти завдяки пристроям серії Surface. Великою загрозою для частки ринку Apple, що перебуває на четвертому місці з 13,7%, вона не є, але це великий успіх для компанії, чиї результати до цього вказувалися в категорії “Інші”.
Хоча зараз Microsoft перебуває в п’ятірці найбільших виробників на ринку США, для того щоб зайняти таку позицію на світовому ринку, їй доведеться докласти ще чимало зусиль, тим більше що до цього прагнуть також Acer і ASUS. Безсумнівним лідером на світовому ринку, як відзначають дослідницькі компанії Gartner і IDC, є Lenovo.
HP і Dell трохи збільшили свою частку в порівнянні з минулим роком, у Apple і ASUS спостерігається зниження поставок, а результати Acer залежать від того, хто вів підрахунки. Gartner не враховує комп’ютери на Chrome OS, на відміну від IDC.
Незважаючи на єдність у визначенні лідера ринку, аналітики компаній розійшлися в оцінці обсягу поставок комп’ютерів в цілому. Gartner стверджує, що постачання комп’ютерних пристроїв в третьому кварталі 2018 року збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 0,1 %, в той час як IDC вважає, що обсяг поставок знизився на 0,9 %.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас