Польща і Словаччина виступили проти "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща і Словаччина виступили проти "Північного потоку-2"

Енергетика
1346
Президенти Польщі Анджей Дуда та Словаччини Андрей Кіска на зустрічі очільників країн Вишеградської групи підтримали також збереження санцій ЄС проти Росії та виступили проти “Північного потоку- 2”.
Президент Польщі Анджей Дуда зазначив на заключній прес-конференції, що спорудження другої гілки “Північного потоку-2”, яка має з’єднати Росію з Німеччиною, відбувається всупереч інтересам частини країн Європейського Союзу, а це розбиває єдність: “Ми чітко бачимо, що це проект не бізнесового характеру, він має політичний характер; насправді він шкідливий для Європейського Союзу. Не лише тому, що вестиме до загрози енергетичній безпеці передусім нашої частини Європи та України, але й тому, що вестиме до домінування одного постачальника над усім ринком Європейського Союзу. Ми вважаємо, що з погляду інтересів усього ЄС це некорисно”.
Господар зустрічі, президент Словаччини Андрей Кіска висловив погляд, що “Північний потік-2” стане для Росії засобом шантажу стосовно України в сфері постачання газу. За його словами, європейські країни повинні прямувати до диверсифікації енергопостачання: “Ми потребуємо різноманітних джерел постачання газу. Не можемо узалежнюватися від однієї країни. Ми говоримо про це багато років. З’являються також нові проекти. Тому я не знаю, навіщо нам мати проект, який ще більше посилить залежність від російського газу”.
Польський президент Анджей Дуда заявив, що проти проекту “Північний потік-2” виступає вся Вишеградська група, проте очільники Чехії та Угорщини не захотіли на прес-конференції висловитися на цю тему.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас