НБУ вирішив ретельніше перевіряти банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив ретельніше перевіряти банки

Казна та Політика
633
Національний банк України (НБУ) продовжує вводити ризик-орієнтований підхід до проведення інспекційних перевірок банків.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Частиною такого підходу є оновлення рейтингової системи CAMELS, зокрема доповнення рейтингових оцінок компонентом Операційний ризик і актуалізація критеріїв оцінок.
З моменту затвердження оновленої оцінки Національним банком вже проведені перевірки 50 банків.
CAMELS дає банкам і регулятору бачення комплексної оцінки, в ході якої підлягають аналізу всі напрямки діяльності і істотні ризики банку, а особлива увага приділяється корпоративного управління і системам управління ризиками і внутрішнього контролю.
Результати інспектування за рейтинговою системою CAMELSO Національний банк інтегрує в оцінку SREP.
“Відбулися зміни і у наших з банками комунікаціях, стало більше відкритості та аргументованості з обох сторін. Так, наприклад, запроваджується практика обговорення з банками результатів інспекційних перевірок перед винесенням їх на розгляд Комітету з питань нагляду НБУ, та у разі необхідності банки мають можливість висловити свою позицію на Комітеті з питань нагляду”, – зазначив директор департаменту виїзних перевірок банків НБУ Денис Новіков.
Також він повідомив, що в ході інспектування регулятор підтримує постійний діалог з керівництвом і співробітниками банку.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас