Зниження видобутку нафти в Ірані й Венесуелі може досягти 2 млн б/д - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження видобутку нафти в Ірані й Венесуелі може досягти 2 млн б/д - Fitch

Енергетика
162
Обсяги виробництва нафти в Ірані і Венесуелі, а також темпи зростання сланцевого видобутку в США будуть рухати нафтові ціни в середньостроковій перспективі, йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
“Обмеження в поставках в період неухильного зростання попиту призводять до того, що ціна марки Brent буде перевищувати $80 за барель”, – ззнаачають аналітики агентства.
Подальше відновлення санкцій США проти Ірану вже призвело до того, що видобуток в цій країні у вересні знизився на 350 тис. барелів на добу (б/д). “Ми впевнені, що під загрозою можуть бути не менше 1 млн б/д, якщо відмова від санкцій або винятки з них не звільнять від подальшого скорочення виробництва”, – повідомляється в звіті.
Видобуток у Венесуелі у вересні був на 700 тис. б/д нижче квоти країни в рамках ОПЕК, оскільки економічна і політична криза триває негативно позначатися на нафтовій галузі.
“Ми прогнозуємо, що зниження виробництва в Ірані і Венесуелі може досягти 2 млн б/д або більше. Це приблизно збігається з оцінкою резервних потужностей по всьому світу на початок року, основна частина яких знаходиться в державах ОПЕК і Росії. Ціни можуть піти вниз, якщо ОПЕК+ зможуть компенсувати втрачені обсяги”, – вважають експерти агентства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас