Трамп закликає звинувачувати в обвалі ринків "ФРС, яка збожеволіла" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп закликає звинувачувати в обвалі ринків "ФРС, яка збожеволіла"

Світ
1587
Президент США Дональд Трамп в телефонному інтерв’ю Fox News закликав звинувачувати в падінні ринків Федеральну резервну систему (ФРС), а не торговельний конфлікт з Китаєм.
“Проблема не в цьому, – відповів він на запитання про відносини з Китаєм і їх вплив на ринки. – На мою думку, проблема в ФРС. ФРС збожеволіла”.
Як додав президент, “збожеволіла ФРС” продовжує підвищувати процентні ставки, і саме в цьому криється корінь всього зла.
Тим часом аналітики вважають, що саме торговельні війни Д.Трампа дестабілізують ринки.
З липня Д.Трамп критикує роботу Федрезерву і призначеного ним голови ради керуючих ЦБ Джерома (“Джея”) Пауелла. До цього понад два десятиліття президенти США утримувалися від коментарів про роботу ФРС і рівень процентних ставок.
Разом з тим знайшлися і ті, хто висловився на захист ФРС після інтерв’ю Д.Трампа. У їх числі директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.
“Я б не пов’язувала Джея Пауелла з безумством. Ні в якому разі. Він і члени його ради виглядають надзвичайно серйозними, ґрунтовними і виразно прагнуть обґрунтувати свої рішення фактичною інформацією і належним чином донести їх до громадськості”, – заявила вона CNBC з Індонезії, де проходять щорічні збори МВФ і Світового банку.
Раніше в жовтні МВФ погіршив прогнози зростання світової економіки через ослаблення зростання світової торгівлі на тлі проявів протекціонізму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас