Сеул перетворять на «розумне місто» за $108 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сеул перетворять на «розумне місто» за $108 мільйонів

Фінтех і Картки
298
Мер Сеула Пак Вонсун оприлюднив п’ятирічний план, в рамках якого влада виділить $108 млн., щоб перетворити південнокорейську столицю на «розумне місто», в якому активне застосування знайде технологія блокчейн.
Пак представив «Містобудівний блокчейн-план» на 2018-2022 рр., який включає 14 державних послуг в п’яти областях.
До них належать: виплата допомоги працівникам, управління відомостями про попередніх власників транспортних засобів, випуск сертифікатів, управління благодійністю і голосування.
За словами мера, столичний муніципалітет буде використовувати блокчейн, щоб захистити частково зайнятих працівників, у яких немає трудових контрактів або страховки роботодавця. Вони зможуть реєструвати свої угоди в додатку на блокчейні, який буде створено в рамках реалізованого владою плану. Після цього організації, що займаються виплатою допомоги і страхуванням працівників, візьмуть на себе роль нод в новій системі і зможуть передавати інформацію через розподілену мережу, щоб визначати найкращі схеми страхування.
Пак також повідомив, що його адміністрація має намір додатково виділити 60 млрд. вон ($53 млн.), щоб до 2021 року побудувати два комплекси, які візьмуть 200 блокчейн-стартапів.
Раніше в цьому році Пак був повторно обраний на посаду мера Сеула і пообіцяв збільшити підтримку сфери блокчейну, перетворивши район Мапхогу на масштабний блокчейн-інкубатор.
У червні міністерство інформаційних і комунікаційних технологій Південної Кореї повідомило, що виділить $9 млн. на інтеграцію блокчейну в державні послуги.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас