На території ЧАЕС відкрили сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На території ЧАЕС відкрили сонячну електростанцію

Енергетика
699
У зоні Чорнобильської АЕС відкрили сонячну електростанцію.
Про це повідомляє прес-служба ЧАЕС.
“5 жовтня на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС відбулася офіційна церемонія відкриття сонячної електростанції Solar Chernobyl”, – йдеться в повідомленні.
“Сьогодні ми – перша АЕС, на майданчику якої генерується альтернативна енергія. Я вважаю дуже позитивним те, що на станції знову є електричні потужності, і вони дають товарну продукцію – електричну енергію”, – зазначив виконувач обов’язків генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда.
Роботи з будівництва першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт/пік почалися в жовтні 2017 року. В процесі будівництва було встановлено 3762 сонячні модулі, побудовано і обладнано трансформаторні підстанції, створено систему фізичного захисту конструкцій.
“Солар Чорнобиль” є спільним проектом консорціуму компаній “Rodina – Enerparc AG”. Метою проекту “Солар Чорнобиль” є реалізація проектів відновлюваної енергетики на територіях, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи. Будівництво сонячних парків на забруднених територіях дає можливість Україні використовувати ці землі в господарській діяльності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас