В Україні стартували масові перевірки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стартували масові перевірки бізнесу

Казна та Політика
7902
З сьогоднішнього дня, 5 жовтня, в Україні починається масштабне “полювання” на підприємців, які платять зарплати в конвертах, – стартують масштабні перевірки бізнесу, про які попереджав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, пише Сегодня.
В поле зору перевіряючих потраплять як великі підприємства, так і дрібний бізнес. У рейдах задіють податківців, Нацполіцію, Пенсійний фонд, місцеві органи виконавчої влади, Держслужбу з питань праці. Ці відомства повинні будуть передавати дані в Мінсоцполітики, а ті до 15 числа кожного місяця звітувати про результати перевірок в Кабміні.
Як відомо, штраф за кожного неоформленого співробітника зараз становить 111,6 тис. грн, а штраф за недопуск перевіряючого – до 390 тис. грн.
В Україні за перше півріччя 2018 року викрили 8,8 тисячі підприємців, які вели “тіньову” діяльність. Податкова зобов’язала їх зареєструватися офіційно. За даними Мінекономрозвитку, в першому кварталі 2018 року рівень тіньової економіки в Україні склав 33% від ВВП. Це на 4 процентні пункти нижче, ніж у першому кварталі 2017 року.
До речі, якщо ваш начальник виплачує зарплату “в конверті”, завдяки чому часто може дозволити собі її затримати – годі позичати у знайомих! За допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови для швидкої позики до зарплати.

Отримати гроші швидко 👛

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас