Ціни на нафту можуть значно зрости через санкції проти Ірану - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту можуть значно зрости через санкції проти Ірану - Reuters

Енергетика
319
Нафтотрейдери роблять ставки на те, що ціни на нафту США можуть зрости до $100 за барель до наступного року, до межі, яку багато хто вважав недосяжною до недавнього часу через рекордне зростання нафтовидобутку в США і відносно слабкого світового попиту, повідомляє Reuters.
Але неминуче відновлення санкцій США проти Ірану і обмеження, що не дають сировині з США потрапити на ринок, спровокували ралі, яке підняло ціну до піку 4 років.
У той час як великі країни-нафтовиробники говорять про достатній рівень пропозиції, хедж-фонди і спекулянти налаштовані вкрай скептично і роблять ставки на те, що ринок продовжить ралі у зв’язку із санкціями на експорт нафти з Ірану, які набудуть чинності 4 листопада.
“За минулі два тижні було набагато більше свідчень того, що навіть найбільші споживачі – Індія і Китай – не збираються купувати іранську нафту з листопада”, – сказав Джон Сосер, віце-президент Mobius Risk Group.
Загальний обсяг експорту з Ірану вже знизився до 2 мільйонів барелів на добу у вересні з 2,8 мільйона барелів на добу в квітні і може продовжити зниження, повідомив Інститут міжнародних фінансів.
Рішення адміністрації Трампа відновити санкції проти Ірану були викликані різкою зміною планів Організації країн-нафтоекспортерів: після 18 місяців стримування видобутку учасники картелю домовилися наростити виробництво.
Потім Саудівська Аравія і Росія окремо домовилися збільшити пропозицію, перш ніж повідомляти іншим учасникам картелю, у спробі заспокоїти американського президента Дональда Трампа.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас