ПриватБанк запускає кредитування фізосіб під заставу держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк запускає кредитування фізосіб під заставу держоблігацій

Кредит&Депозит
1284
ПриватБанк запустив нову послугу кредитування фізичних осіб під заставу портфеля облігацій державної позики.
Як повідомили Finance.ua в банку, отримати гроші під заставу ОВДП можна на термін від 1 місяця до 1 року, але менше терміну погашення державою ОВДП на 60 днів.
Мінімальна сума кредитування становить 50 тис. грн, максимальна – 75% від справедливої ​​(ринкової) вартості портфеля ОВДП, розміщених на рахунках депозитарної установи ПриватБанку.
Ставка за кредитами під заставу ОВДП в ПриватБанку складе 18% річних.
Нагадаємо, до кінця року ПриватБанк планує запустити в Україні новий онлайн-сервіс продажу приватним особам облігацій внутрішньої держпозики. Сьогодні ПриватБанк активно співпрацює з Міністерством фінансів України, Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку і Національним банком України у запуску онлайн-сервісу продажу ОВДП фізичним особам в Приват24.
З початку року в рамках експерименту з продажу облігацій держпозики через віп-відділення ПриватБанк продав своїм клієнтам (приватним особам) ОВДП на суму близько 545 млн грн, забезпечивши понад 15% загального приросту портфеля країни – згідно з даними НБУ з початку 2018 року портфель ОВДП фізосіб зріс на 3,1 млрд грн.

Що мені з цього?

Держпапери можна розглядати як новий ефективний інструмент інвестування. Вони можуть стати вигідною альтернативою банківським валютним депозитам, оскільки ставка за останніми знижується до європейського рівня.
Крім того, в ПриватБанку обіцяють, що в разі необхідності, клієнт завжди зможе без проблем скористатися коштами, вкладеними в купівлю ОВДП, у вигляді кредиту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас