"Газпром" і австрійська OMV підписали угоду щодо обміну активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і австрійська OMV підписали угоду щодо обміну активами

Фондовий ринок
636
Російський газовий монополіст “Газпром” і австрійська нафтогазова компанія OMV підписали основоположну угоду про продаж активів.
Документ був підписаний керівниками компаній за підсумками переговорів президента РФ Володимира Путіна і федерального канцлера Австрії Себастьяна Курца в Санкт-Петербурзі.
Раніше за підсумками переговорів у Відні в червні “Газпром” і OMV уклали угоду про продовження довгострокових контрактів щодо поставок газу в Австрію до 2040 року.
Як повідомляють російські ЗМІ, OMV і “Газпром” в грудні 2016 року досягли базової зобов’язуючої угоди щодо обміну активами. В результаті угоди “Газпром” отримає 38,5% в норвезькій “дочці” OMVOMV (Norge) AS. Австрійська компанія, в свою чергу, отримає 24,98% в освоєнні ділянок під номерами 4 і 5 ачимовських покладів Уренгойського родовища в Сибіру.
Влітку 2017 року компанії планували підписати документи про створення спільного підприємства в рамках обміну активами і розпочати процедуру узгодження з владою Норвегії.
Водночас, як повідомляло агентство “Рейтер”, OMV задумалася над придбанням активів російського “Газпрому” після того, як Норвегія висловила невдоволення запланованим обміном активами компаній.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас