Кабмін врегулював використання приладів фото- та відеофіксації порушень ПДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін врегулював використання приладів фото- та відеофіксації порушень ПДР

Казна та Політика
1709
Кабінет Міністрів врегулював технічні вимоги до приладів з функцією фото- і відеофіксації в автоматичному режимі, яка може застосовуватися для фіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР) і використовуватися як доказ для притягнення порушників до відповідальності.
Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні в середу і доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі доопрацювати її в 3-денний термін.
Йдеться про прилади, що дистанційно вимірюють швидкість руху і просторово-часові параметри розташування транспортних засобів.
Кабмін вніс відповідні зміни до постанови №374 від 4 червня 2015 року “Про затвердження переліку категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають повірці” і № 94 від 13 січня 2016 року “Про затвердження Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки”.
Постанова набуде чинності через 6 місяців з дня опублікування.
У пояснювальній записці до документа сказано, що на сьогодні нормативно-правовими актами не визначені вимоги до техніки з функціями фото- і відеофіксації в автоматичному режимі для фіксації порушень ПДР.
Відзначається, що вартість одного приладу може скласти 15-40 тис. доларів, загальна потреба в таких приладах становить понад 2 тис., вартість оцінки відповідності приладів – від 8 тис. до 120 тис. гривень.
Очікується, що введення автоматичної фіксації порушень ПДР призведе до зниження аварійності і кількості ДТП.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас