Канада побудує величезний термінал для скрапленого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада побудує величезний термінал для скрапленого газу

Енергетика
478
На тихоокеанському узбережжі Канади побудують LNG-термінал, через який канадський природний газ буде експортуватися на ринки Азії.
Про це оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.
“Це стане найбільшою приватною інвестицією в Канаді за всю історію країни. Вона висловлює довіру до держави, яка визнає потребу розвивати свої енергетичні запаси з урахуванням навколишнього середовища і у співпраці з корінними народами”, – сказав Трюдо.
За його словами, група іноземних інвесторів погодилася вкласти в проект 40 млрд дол.
В офісі прем’єра додали, що будівництво має розпочатися вже цього року, а запуск терміналу в роботу заплановано на 2024 г. “При максимальному завантаженні термінал буде переробляти і експортувати 26 млн тонн скрапленого природного газу на рік, переважно в Азії. Це становить близько 20% загального видобутку газу в Канаді”, – заявили в Трюдо.
Проект передбачає будівництво на тихоокеанському узбережжі Канади, поруч з кордоном з Аляскою, терміналу скрапленого газу та відгалуження трубопроводу до нього. Інвестором виступлять п’ять міжнародних компаній: Royal Dutch Shell, Mitsubishi Corp, Petronas, PetroChina і Korean Gas.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас