Україна і Угорщина розпочали обмін інформацією про транспорт і товари, що переміщуються через кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Угорщина розпочали обмін інформацією про транспорт і товари, що переміщуються через кордон

Казна та Політика
374
Україна і Угорщина впровадили обмін інформацією про транспортні засоби і товари, що переміщуються через державний кордон, повідомляє Сегодня.
Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби (ДФС).
“З 1 жовтня почав діяти протокол між митними органами ДФС і Національною податковою і митною адміністрацією Угорської Республіки про співпрацю в сфері обміну інформацією за допомогою електронної пошти про транспортні засоби, що переміщуються через українсько-угорський державний кордон”, – вказується в повідомленні.
ДФС підкреслює, що відомства будуть використовувати електронну пошту з захистом повідомлень.
“Система інформаційного обміну дозволить створити профілі ризиків, щоб порівнювати інформацію про товари та транспортні засоби, які відбули з Угорщини і в’їжджають в Україну, за такими показниками, як кількість і номенклатура товарів”, – зазначає ДФС.
При цьому у відомстві вважають, що система не тільки прискорить митний контроль, але і дозволить відстежувати недобросовісних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.
ДФС також нагадала, що це другий проект з інфообміну з країнами ЄС. Перший діє з Польщею на пункті пропуску “Рава-Руська – Гребенне”. Таким чином, митниця отримує через електронну пошту дані про транспортні засоби, дату і час їх оформлення, наявність вантажу.
“У рамках міжнародних договорів митниці ДФС мають можливість отримувати від угорської митної адміністрації інформацію про перебіг проведення перевірок законності зовнішньоекономічних операцій і в рамках розслідування справ про порушення митних правил. Крім того, здійснюються заходи щодо запобігання, виявлення та розслідування порушень митного законодавства, планування відповідних заходів з протидії контрабанді”, – йдеться в повідомленні.
За даними ДФС, з початку 2018 року на українсько-угорському кордоні виявлено 2,4 тис. порушень митного законодавства на суму близько EUR1,2 млн. При цьому вилучено товарів на суму майже EUR1 млн. З незаконного обігу вилучено промислових товарів майже на EUR0,6 млн. При цьому серед вилучених продовольчих товарів понад 80% становлять тютюнові вироби, яких з початку року вилучено понад 1 млн шт. сигарет.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас