Shell і партнери інвестують $31 млрд в СПГ-проект у Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell і партнери інвестують $31 млрд в СПГ-проект у Канаді

Фондовий ринок
241
Британо-нідерландська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell Plc і її партнери оголосили про намір інвестувати 40 млрд канадських доларів ($31 млрд) в реалізацію проекту зі скраплення природного газу на заході Канади.
Як йдеться в прес-релізі Shell, консорціум, до якого крім неї входять малазійська Petroliam Nasional (Petronas), японська Mitsubishi Corp., китайська PetroChina і південнокорейська Korea Gas Corp. (Kogas), прийняли остаточне рішення про інвестиції. Shell належать 40% проекту, Petronas – 25%, PetroChina і Mitsubishi – по 15% і 5% – Kogas.
За словами представників Shell, витрати на проект враховані в поточному бюджеті, який передбачає капіталовкладення в розмірі $25-30 млрд на рік.
Очікується, що проект LNG Canada матиме потужність 14 млн тонн на рік проти 13 млн тонн, про що раніше повідомлялося, після реалізації перших двох етапів, а загальна потужність складе до 26 млн тонн на рік. Будівельні роботи почнуться найближчим часом і можуть завершитися в середині наступного десятиліття.
Проект орієнтований на азіатських покупців палива. Завдяки вигідному географічному положенню СПГ з терміналу можна буде доставляти до Японії за 8 діб проти близько 20 діб з Мексиканської затоки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас