Рева пояснив, чому середня зарплата українця має зрости до 15 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева пояснив, чому середня зарплата українця має зрости до 15 тис. грн

Особисті фінанси
2679
Вирішення проблеми трудової міграції полягає у зростанні рівня доходів людей. Зокрема, щоб потоки заробітчан зупинились, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 тисяч гривень.
Такого рівня можна буде досягти за 3-4 роки. Таку заяву зробив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає УНН з посиланням на Мінсоцполітики.
“Наразі за кордоном на постійній основі працюють 3,2 млн українців. І єдиний дієвий спосіб збереження кваліфікованих кадрів є наближення рівня доходів населення до показників тих країн, у які сьогодні українці виїжджають на заробітки. Зараз, у перерахунку на гривні, українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19,2 тис. гривень на місяць. Тому для зменшення рівня трудової міграції середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 тис. гривень. Ми плануємо, що цього року середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 тис. гривень, і нам знадобиться три-чотири роки щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники”, — пояснив Рева.
За його словами, зростанню доходів сприяє, в тому числі, ситуація, що склалась на ринку праці — роботодавці не мають іншого виходу, як встановлювати конкурентний розмір заробітних плат своїм працівникам.
“Конкуренція на ринку праці знижується, і роботодавці, для того щоб утримати людей, піднімають їм зарплати — але біда в тому, що це потрібно було робити ще 10 років назад, тоді би ми не отримали сьогоднішню ситуацію з відтоком кадрів”, — переконаний міністр.
Рева окрему увагу звернув на те, що збільшення зарплат не може спричиняти суттєвого впливу на інфляцію, оскільки таке збільшення забезпечено економічним ресурсом, і впливати на рівень інфляції може лише опосередковано, через зростання рівня попиту.
До речі, швидко отримати кілька тисяч гривень до зарплати собі на карту цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші швидко 👛

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас