"Укрзалізниця" може закупити у Alstom 200 електровозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" може закупити у Alstom 200 електровозів

Казна та Політика
746
Французька компанія Alstom розраховує поставити “Укрзалізниці” 200 електровозів. Переговори про це з українською компанією вже ведуться.
Про це в інтерв’ю порталу ЦТС на виставці InnoTrans 2018 у Берліні розповів перший віце-президент Alstom в Європі Джан-Лука Ербаччі.
“Що стосується обсягів, то я б хоч тисячу хотів поставити, але, за нашою інформацією, “Укрзалізниці” потрібно близько 500 електровозів. Це велика кількість і для нього необхідне велике фінансування. Швидше за все, “Укрзалізниця” буде закуповувати локомотиви партіями. І, швидше за все, потенційно 200 локомотивів буде в першій партії”, – зазначив він.
Топ-менеджер додав, що для ширококолійної залізниці, такої як в Україні (1520 мм), потрібні найпотужніші електровози, які є в лінійці продукції Alstom – 8800 кВт, 9000 тонн корисного навантаження.
За словами Джан-Луки Ербаччі, переговори з українською стороною ведуться безперервно і в залежності від потреби співробітники Alstom їздять в Україну практично щотижня.
На питання про те, коли французька компанія хотіла б підписати контракт, топ-менеджер відповів: “Вчора… Якщо серйозно, то в наступному році було б добре підписати контракт. Але переговори тривають”.
У квітні делегація Alstom в складі технічних, комерційних, фінансових фахівців, побувала в Києві, її очолював якраз Джан-Лука Ербаччі. Він зазначив, що у нього залишилося дуже хороше враження від спілкування з представниками “Укрзалізниці”. На питання про те, чи були якісь переговори після квітня, топ-менеджер Alstom відповів, що вони тривають повсякчас.
Крім того, Джан-Лука Ербаччі повідомив, що в липні Alstom відкрив своє представництво в Україні і поки що там працює одна людина.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Alstom розробляють проект з виробництва електровозів для України і Грузії з загальним ринком в 350 локомотивів до 2025 року. 45 з них попередньо будуть вироблені для Грузії, інші – для України.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас