Виплата держборгу може опинитися під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплата держборгу може опинитися під загрозою

Казна та Політика
2216
Відсутність фінансової підтримки від міжнародних інститутів може істотно ускладнити рефінансування понад $6,1 млрд держборгу України в іноземній валюті з терміном погашення в 2019 році.
Відповідний ризик Міністерство фінансів відзначило в інформаційній записці про фіскальні ризики та їх потенційний вплив на державний бюджет в 2019 році, текст якої оприлюднено на веб-сайті відомства.
При цьому Мінфін нагадує, що в 2019 році за держборгом належить виплатити 396,3 млрд грн (майже $13,5 млрд, виходячи із закладеного в бюджеті курсу гривні до долара США).
Крім цього, відомство відзначило ризик ослаблення на світовому ринку капіталу попиту на державні цінні папери країн, що розвиваються.
«У разі дострокового припинення програми Міжнародного валютного фонду можливе істотне зростання вартості запозичень України на зовнішньому ринку капіталу і зменшення попиту на облігації внутрішньої державної позики на внутрішньому ринку. Поєднання зазначених факторів може ускладнити виконання плану державних запозичень наступного року», – зазначено в документі.
У числі потенційних у 2019 році ризиків Мінфін також наголосив на необхідності чергової докапіталізації держбанків та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також невиконання плану приватизації.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас