Чому зараз невигідно інвестувати в Китай - Найман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому зараз невигідно інвестувати в Китай - Найман

Особисті фінанси
766
З прийняттям нового закону “Про валюту” українці матимуть можливість інвестувати в закордонні активи. Наскільки зараз цікавий і перспективний китайський ринок, розповів керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times і співзасновник фінтех-стартапу HUG Ерік Найман.
Як повідомив експерт порталу Finance.ua під час Першого валютного форуму, Китай наростив багато корпоративних муніципальних боргів і сьогодні там існує велике боргове навантаження в бізнесі. До того ж триває торговельна війна зі Штатами.
“Уже починаються банкрутства невеликих компаній. І цілком можливо, що на порядку денному постане питання девальвації юаня”, – зазначив Найман.
На питання, на скільки в найближчій перспективі це можливо, Ерік Найман відповів, що юань може девальвувати на 10%.
“Швидше за все цього варто очікувати, якщо долар раптом послабить свої позиції. Зараз пара долар/євро – 1.18. Якщо долар буде повертатися назад до показника 1.25, то ймовірність девальвації юаня стає дуже реальною. Вже на цьому тижні почалися розмови, що Трамп намагається поліпшити торговельний баланс, повернути робочі місця, капітали в США. Йому не вдається. І його відповіддю може бути валютний ринок. І через девальвацію долара таким чином впливати на світову економіку”, – говорить Найман.
На завершення експерт зазначив: “Наразі не дуже вигідно інвестувати в Китай. Ще рано. Ситуація зміниться, коли буде, наприклад, 8 юанів за долар” – резюмував Найман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас