У Данії водійські посвідчення замінить мобільний додаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Данії водійські посвідчення замінить мобільний додаток

Світ
676
У Данії через два роки збираються ввести цифрову версію водійських посвідчень, які можна буде використовувати нарівні з пластиковими водійськими посвідченнями.
Очікується, що додаток буде доступний до кінця 2020 року. У Данії більшість мешканців вже використовують мобільні телефони для таких речей, як онлайн-банкінг і офіційна документація через безпечну поштову систему E-boks.
Міністерство фінансів Данії заявило, що водійські права стануть першим офіційним документом, який переведуть в цифрову версію.
Водійські права будуть доступні через додаток. Таким чином, водієві необхідно буде тільки смартфон, щоб довести наявність справжніх водійських прав.
Цифрове посвідчення водія буде доповнювати, а не замінювати фізичне посвідчення, і буде доступне через додаток, який відкривається за допомогою технології відбитків пальців або безпечного входу в систему.
“У більшості людей сьогодні смартфон, і він став невід’ємною частиною повсякденного життя. Мобільні телефони майже замінили гаманці, тому є сенс вводити водійські права в телефон, щоб вони завжди були під рукою”, – сказала данський міністр інновацій в державному секторі Софі Льонде.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Обирайте кредитну картку для водія тут 🚗

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас