МВФ збільшив кредит для Аргентини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ збільшив кредит для Аргентини

Світ
439
Аргентина може отримати додатковий кредит від Міжнародного валютного фонду в розмірі 3-5 млрд дол. На додачу до раніше схваленого 50 млрд дол.
Про це повідомили аргентинські ЗМІ.
Цих коштів буде достатньо для виплат у рамках боргових зобов’язань країни в 2019-2020 рр., підкреслив міністр економіки Аргентини Ніколас Духовне. У свою чергу, президент Аргентини Маурісіо Макрі заявив, що про угоду буде оголошено через кілька днів.
МВФ збільшить підтримку Аргентини. Шанс дефолту країни нульовий”, – сказав він. За словами М.Макрі, протягом 4-5 міс. країну чекає період рецесії, проте влада країни не припинить виплати за заборгованостями.
МВФ наприкінці червня офіційно схвалив кредит Аргентині в 50 млрд дол. За схемою stand by. Таке рішення дозволяє країні отримати першим траншем 15 млрд дол., половину з цієї суми буде використано для видатків держбюджету.
Решта кредиту в розмірі 35 млрд дол. буде доступна протягом дії угоди за підсумками щоквартальних оглядів – тобто гроші будуть надаватися, якщо влада Аргентини виконуватиме вимоги МВФ.
В Аргентині останнім часом склалося скрутне фінансове становище. Центробанк країни підняв рівень процентної ставки до рекордного значення в 60% на тлі падіння курсу національної валюти. З початку року аргентинський песо знецінився вже більш ніж на 45% відносно американського долара.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас