Скільки доведеться платити за евакуйований автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки доведеться платити за евакуйований автомобіль

Особисті фінанси
3538
Згідно з новими правилами евакуації транспортних засобів, які почнуть діяти з 27 вересня, мінімальна вартість евакуації автомобіля і зберігання його на штрафмайданчику одну добу складе 864 гривні з урахуванням ПДВ.
Про це повідомляє «Дорожній Адвокат» на своїй сторінці в Фейсбуці.
За евакуацію автомобіля вагою до 2-х тонн потрібно буде заплатити 600 грн. До цього потрібно ще додати вартість зберігання автомобіля на штрафмайданчику (перші сім діб – 140 грн за добу), до того ж ПДВ і штраф за порушення ПДР. Евакуація важчих машин буде коштувати дорожче.
В яких випадках евакуюють машину? Якщо порушені правила зупинки, стоянки, паркування, якщо не оплачена парковка, якщо припаркований автомобіль значно заважає дорожньому руху.
Автомобіль евакуюють на штрафмайданчик, якщо він залишений на проїжджій частині в два і більше ряди, на трамвайних коліях, мостах, на пішохідних переходах або біля них, на перехрестях і біля них, ближче ніж 30 метрів від зупинки громадського транспорту, ближче, ніж 10 метрів від місця дорожніх робіт тощо.
Неправильна парковка обов’язково має бути зафіксована за допомогою фото або відео. Власник евакуйованого автомобіля спочатку повинен оплатити вартість транспортування, зберігання і штраф, після чого зможе його забрати.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Обрати для себе картку

За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас