BMW погіршила прогноз прибутку на 2018 р. через торговельну війну і ціновий тиск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW погіршила прогноз прибутку на 2018 р. через торговельну війну і ціновий тиск

Технології&Авто
226
Німецька автомобілебудівна компанія BMW AG слідом за іншими представниками галузі погіршила прогноз річного прибутку через торговельну війну США з Китаєм і посилення тиску на ціни.
Акції BMW подешевшали в ході торгів у вівторок найшвидшими темпами за три місяці – більш ніж на 5%. Падіння перекинулося і на інших європейських автовиробників.
Як вказано в повідомленні BMW, в 2018 році очікується помірне зниження прибутку до оподаткування замість близької до нульової зміни. При цьому рентабельність зменшиться з 8,9% до “як мінімум 7%” виручки, тоді як раніше очікувалося, що вона залишиться в діапазоні від 8% до 10%.
“Тривалі міжнародні торговельні конфлікти погіршують ситуацію на ринку і підживлюють невизначеність, – йдеться в прес-релізі. – Ці обставини спотворюють попит більше, ніж очікувалася, і призводять до посилення цінового тиску відразу на декількох автомобільних ринках”.
Китай – найбільший ринок збуту для BMW. При цьому найбільший завод концерну розташований в США, і саме звідти надходять преміальні позашляховики BMW для Китаю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас